Tämän artikkelin lukemiseen vaadittava aikainvestointi: 5 minuuttia

brc_Timo&Joona (4 of 8)

Etätyöskentelyä Barcelonan kahvila Nomadissa, marraskuu 2015. Kuvan ottaja Lauri Huusko

Kokemukseni mukaan jokainen meistä haaveilee yhdestä tai useammasta seuraavista asioista:

  1. Haluat maksimoida oman vapaa-aikasi ja tehdä samalla sopivasti mielekästä työtä
  2. Haluat matkustella ja kokea erilaisia kulttuureja
  3. Haluat vaurastua ja kokea taloudellista turvallisuutta
  4. Haluat oppia uusia taitoja ja tuntemaan itsesi paremmin
  5. Haluat auttaa mahdollisimman monia ja tehdä jotain sinulle merkityksellistä

Yllättäen valmentaminen on erittäin hyvä tapa mahdollistaa jokainen noista viidestä kohdasta. Tosin jokainen vaatii sen, että tienaa jonkin verran rahaa valmentajana. Eli sinulla pitää olla kannattava bisnes.

Parhaimmillaan ura valmentajana on sitä, että autat useita ihmisiä toteuttamaan unelmiaan ja samalla mahdollistat itsellesi unelmien elämän.

Sinun unelmiesi elämä voi poiketa jonkun toisen käsityksestä unelma-elämästä. Esimerkiksi minulle ei ole ongelma tehdä paljon töitä. Tykkään tehdä töitä. Joku toinen taas tekisi mielellään mahdollisimman vähän töitä ja harrastaisi paljon enemmän. Minä viihdyn varsin hyvin Suomessa, joku toinen taas haluaisi matkustaa ympäri vuoden.

Tosin kun katson säätä ulkona nyt, niin ehkä olisin mieluummin jossain muualla kuin täällä hautautumassa lumeen.

Nämä ovat yksilöllisiä eroja, mutta on tärkeä tietää, että mitä juuri sinä etsit. Mikä on sinulle tärkeää? Muihin vertailu on typerää, koska jos lähdet tavoittelemaan vaurautta ja et oikeasti nauti omaisuuden rakentamisesta, niin mitä hyötyä siitä on? Voisit saada jotain sellaista mitä oikeasti arvostat ja paljon vähemmällä vaivalla.

Esimerkiksi vapaa-ajan maksimointi voi olla paljon nopeampaa kuin vaurauden rakentaminen. Toki tämä riippuu siitä, missä pisteessä olet nyt.

Entä jos en tiedä mitä haluan?

No minäpä autan.

Loppujen lopuksi me kaikki haluamme vain yhtä ja samaa asiaa: jotain tunnetta. Se mistä ajattelemme saavamme tuon tunteen on yksilöllistä.

Yllättävän monesti asiat ja niihin liittyvät tunteet mitä haluamme on selviytymisperusteisia. Silloin haluamme pois jostakin tunteesta, emme kohti jotain tunnetta. Tarkoitan sitä, että haluamme vain, että jokin ”tuska” lakkaisi. Ja sen jälkeen… jotain…. jotain.

Emme siis halua kukoistaa vaan selviytyä.

Emme halua menestyä vaan pärjätä.

Emme halua kiitosta vaan välttää kritiikkiä.

Useimmiten emme oikeastaan tiedä mitä haluamme, jos kaikki ei olisi niin vaikeaa. Mitä jos elämä ei olisikaan jatkuvaa kamppailua raha-asioiden, ylipainon, ihmissuhteiden, kiireen tai stressin kanssa?

Tuskan takana odottaa jonkinlainen pelottava tyhjiö. Kuka minä olen jos ongelmani ja henkilökohtaiset kriisini eivät enää määrittele minua?

Moni ratkaisee edeltävän ongelman sillä, että hankkii itsensä uusiin ongelmiin, kun entiset ratkeavat tai ovat ratkeamassa. Vain siksi, että voidaan toistaa tuttua ja turvallista taistelun kehää. Meille ihmisille tunnettu kärsimys on turvallisempaa kuin tuntematon nautinto ja siitä voi tulla riippuvaiseksi.

Siksi monet valinnat ovat niin käsittämättömän vaikeita. Haluamme muuttaa jotain, mutta emme kuitenkaan luopua mistään.

Yrittäjäpiireissä tyypillinen toimintapa on, että kun yksi liiketoiminta alkaa kannattamaan tosi hyvin, niin perustetaan toinen kannattamaton katastrofiprojekti, johon voidaan syytää kaikki ylimääräinen raha. Ettei vaan pääsisi vaurastumaan. Tai stressaamaan ja kiirehtimään vähemmän.

Jos huomaat kuuluvasi tuohon kategoriaan, että oikeastaan vain haluat paeta jotain tunnetta, niin pysähdy hetkeksi.

Mieti mitä sen jälkeen.

Entä jos jonakin päivänä ongelmasi on ratkennut?

Entä jos sinulla olisi loputtomasti aikaa ja rahaa, mitä tekisit sitten?

Kysymys on aika klisee, mutta siihen kannattaa yrittää vastata. Esimerkiksi itse huomasin, etten juurikaan muuttaisi rutiineja mitä minulla on. Tai sitten en uskalla ajatella, mitä kaikkea oikeasti muuttaisin.

Ehkä tekisin hiukan vähemmän töitä ja harrastaisin enemmän. Hengailisin ihmisten kanssa lisää. Ostelisin enemmän vähemmän tärkeitä asioita ystävilleni ja itselleni.

Oletko oikeasti vastannut tuohon kysymykseen koskaan? Mitä oikeasti tekisit jos jatkuva kamppailu rahallisesta selviytymisestä loppuisi ja ainainen kiire lakkaisi. Muistan kun joskus pelkkä asian ajatteleminen oli minulle todella ahdistavaa.

Oli miten oli. Jos saat vastattua jotain, voit päätellä minkälainen valmennusbisnes sinun kannattaa itsellesi rakentaa, jotta pääset mahdollisimman lähelle unelmatilannettasi.

Miten sinä voit saada lisää vapaa-aikaa, matkustelua, oppimista, vaurautta ja mahdollisuuksia auttaa muita ihmisiä?

Kirjoitan tässä artikkelisarjassa viidestä erilaisesta tavasta elättää itsensä valmentajana. Bisnes kannattaa aloittaa ja rakentaa hiukan erilaisilla tavoilla, riippuen siitä, mitä ensisijaisesti tavoittelee.

Tietysti, jos rakennat megakannattavan, ilman sinua toimivan ja rahaa printtaavan valmennusbisneksen, se mahdollistaa sinulle kaikki viisi kohtaa. Yleensä se vaan vaatii massiivisen määrän valmennus- ja bisnesosaamista, sekä aikaa. Ja intohimoa yrittämiseen.

On helpompaa aloittaa tavoittelemaan ensin jotain näistä viidestä. Muut neljä seuraavat perässä. Kirjoitin artikkelin jokaisesta viidestä kohdasta. Artikkeleissa pohdin minkälaisen bisneksen rakentaisin itselleni jos haluaisin saavuttaa ensisijaisesti kohdan 1,2,3,4 tai 5.

Pääset seuraaviin kirjoituksiin painamalla sinua kiinnostavaa aihetta.

1. Haluat maksimoida oman vapaa-aikasi ja tehdä samalla sopivasti mielekästä työtä
2. Haluat matkustella ja kokea erilaisia kulttuureja
3. Haluat vaurastua ja kokea taloudellista turvallisuutta
4. Haluat oppia uusia taitoja ja tuntemaan itsesi paremmin
5. Haluat auttaa mahdollisimman monia ja tehdä jotain sinulle merkityksellistä