FACEBOOK - MAINONTA

Facebook - mainonta vaihe vaiheelta

Tässä on lyhyt oppimäärä Facebook-mainostamisesta. Saat tarkemmat tiedot, kun katsot jokaisesta asiasta siihen liittyvän videon, joissa näytän vaiheittain kuinka voit tehdä asiat.

1. Perusta oma mainostili yrityksellesi.

Ensimmäinen vaihe on perustaa oma mainostili yrityksellesi. Se onnistuu joko oman henkilökohtaisen Facebook - tilin kautta tai luomalla yrityksellesi täysin yrityskohtainen "business" - tili.

Tilin kautta hallinnoit mainoksia ja mainoskampanjoita. Mainostamista varten tarvitset luottokortin, jota Facebook veloittaa mainoksia varten. Älä hätäile, voit asettaa tarkasti rajat kuinka paljon rahaa laitat mainoksiin joka vaiheessa.

Näytän videolla vaihe vaiheelta kuinka perustat tilin. Jos haluat perustaa business-tilin, suuntaa tänne:

https://www.facebook.com/business

Jos haluat mennä suoraan oman henkilökohtaisen tilin kautta luomaan mainoksia, voit tehdä sen näin:

mainostili

Tilin kautta voit syöttää maksukortin tiedot ja yrityksesi tiedot, jonka jälkeen voit ryhtyä mainostamaan.

Tarvitset myös yrityksellesi oman Facebook-sivun. Sen voit helposti luoda omien henkilökohtaisten tunnusten avulla.

Sivun luominen

2. Lisää sivuillesi Facebook-pikseli.

Seuraava vaihe on asentaa sivuillesi Facebook-pikseli. Tämän pikselin avulla voit SEURATA kuinka mainoksia klikkaavat ihmiset toimivat sivuillasi. Jos haluat tehdä todella tuloksekasta mainontaa, tarvitset tämän pikselin sivuillesi.

Näytän pikselin asentamisen videolla vaihe vaiheelta. Se onnistuu todella helposti, jos sinulla on WordPress-sivusto. Muihin sivustoihin saatat tarvita ylläpitäjän apua.

Ilman pikseliä, et voi tehdä konversio- tai retargeting-mainoksia.

3. Suunnittele kampanja.

Tällä vaiheella tarkoitan sitä, että on tärkeää miettiä ennakkoon mitä aikoo tehdä. Haluatko saada ihmisiä sähköpostilistalle ja miksi he liittyisivät? Haluatko saada ihmiset ostamaan tietyn tuotteen?

Luo suunnitelma ennen kuin menet leikkimään Facebookiin ja ajamaan mainoksia.

4. Luo kampanja Facebookiin.

Seuraava vaihe on luoda kampanja. Kampanjan sisällä voi olla useita kohderyhmiä ja mainoksia. Tarkoitus on kuitenkin, että yksi kampanja sisältää yhden tavoitteen. Esimerkiksi myydä tiettyä tuotetta, saada ihmisiä osallistumaan tapahtumaan tai saada ihmisiä liittymään tietylle sähköpostilistalle.

Näytän videolla tarkemmin kuinka kampanjan luodaan ja miten se etenee vaihe vaiheelta. Lyhyesti kerrottuna ensin päätetään kampanjan tavoite. Sitten valitaan ensimmäinen kohderyhmä ja lopuksi luodaan ensimmäinen mainos. Sen jälkeen voidaan luoda lisää molempia.

5. Valitse tai luo sopivat kohderyhmät.

Seuraava vaihe on valita tai luoda sopiva kohderyhmä, jolle näytät mainoksia. Samassa kampanjassa voi olla useita eri kohderyhmiä, joille testaat/näytät mainoksiasi.

Videolla näytän kuinka valitset kohderyhmän Facebookin kohdistusvalintojen avulla tai kuinka kohdistat mainoksesi ennakkoon valitulle kohderyhmälle, esimerkiksi nettisivujesi kävijöille.

6. Rakenna mainokset.

Viimeinen vaihe on luoda mainoksia. Tätä varten kannattaa katsoa video, jossa näytän millaiset mainokset ovat toimineet meillä todella hyvin Facebookissa. Siitä saat vinkkiä kuinka mainoksissa kannattaa puhutella sitä näkevää ihmistä.

7. Seuraa tuloksia.

Tämän jälkeen ryhdyt seuraamaan tuloksia. Sitä varten sinun pitää muuttaa Facebookin mainosten hallinnan sarakkeet näyttämään niitä mittareita, joista on sinulle oikeasti hyötyä.

sarakkeet

Tein tästä oman videon, josta voit katsoa tärkeimmät mittarit, joilla seuraat kohderyhmien ja yksittäisten mainosten tehoa.

8. Optimoi kohderyhmiä ja mainoksia.

Kun kampanjasi on saanut tuulta alleen, on aika optimoida sitä. Tämä voi tarkoittaa tiettyjen mainosten sulkemista tai muokkaamista. Se voi tarkoittaa tiettyjen kohderyhmien hylkäämistä tai optimoimista.

Kuinka perustat mainostilin

Kuinka perustat Facebook - sivun

Facebook - pikselin asentaminen

Tällä videolla näytän kuinka voit asentaa Facebook-pikselin nettisivuillesi, jotta pystyt mittaamaan kuinka tehokkaita mainoksesi ovat. Samalla voit "kerätä" valmista kohderyhmää sivujesi kävijöistä, jos haluat kohdistaa mainoksia vain heihin.

Kuinka teet kampanjan, valitset kohderyhmän ja teet mainoksen

Kuinka luot oman kohderyhmän

Tällä videolla näytän kuinka voit luoda kohderyhmän sivustosi kävijöistä. Tai esimerkiksi tietyllä sivulla käyneistä, mutta eivät toisilla vierailleista.

Tällä tavalla voit kohdistaa mainoksiasi esimerkiksi tietyllä tuotesivulla käyneille, ketkä eivät ole kuitenkaan vielä ostaneet tuotetta.

Kuinka luot konversion

Tässä videossa näytän kuinka voit luoda konversion eli mitata kuinka asiakkaasi tekevät tietyn toiminnon, kuten ostavat sivultasi, liittyvät sähköpostilistallesi, jättävät yhteydenottopyynnön jne.

Millainen on myyvä mainos

Kuinka teet retargeting-mainoksen

Tällä videolla näytän kuinka voit kohdistaa mainoksiasi kohderyhmille, joita olet luonut. Eli tällä tavalla voit kohdistaa mainoksesi esimerkiksi tietyn tuotteen sivulla käyneille ihmisille, ketkä eivät vielä ostaneet sitä tuotetta. Mainoksilla voit sitten houkutella ihmisiä palaamaan sivuillesi ja ostamaan tuotteen.

Kuinka luot konversiomainoksen

Tällä videolla näytän kuinka voit hyödyntää luomaasi konversiota mainoskampanjassa. Tästä on hyötyä, jos haluat "ostaa" ostavia asiakkaita mainoksilla tai testata kuinka paljon maksaa saada ihmisiä sähköpostilistalle.

Kuinka seuraat mainosten tehokkuutta

Tällä videolla näytän kuinka muokkaat Facebookin hallinnan sarakkeita niin, että saat oikeasti tärkeät mittarit näkyviin ja tiedät miten mainoksesi toimivat.

Copyright © Valmentaja-Akatemia 2016 • Rekisteriseloste • All Rights Reserved